Osteomiyolit Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Osteomiyolit Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Osteomiyelit, kemik ve / veya kemik iliğinin enfeksiyonunu veya iltihabını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Enfeksiyonun mevcut olduğu sürenin uzunluğu ve enfeksiyona skleroz (artmış kemik yoğunluğu) veya irin eşlik edip etmediği, genellikle bir kişinin sahip olduğu OM tipini belirler.

Semptomlar
Osteomiyelit genellikle semptomsuzdur, ancak bazen etkilenen kişi enfeksiyon alanında ağrı, kızarıklık ve şişliğin yanı sıra ateş veya titreme yaşayabilir.

Nedenleri
Kemik genellikle bakteriyel enfeksiyona dirençlidir, ancak bazı hastalıklar, yaralanmalar ve durumlar osteomiyelite neden olabilir. Yetişkinlerdeki vakaların çoğu, kemiği açığa çıkaran yaralanmalar, zayıflama, damar içi ilaç kullanımı, enfeksiyonlu kök kanallı dişler, protezlerin yerleştirilmesi ve diğer hastalıklardan kaynaklanır.

Diyabeti olan kişiler, ayak ülseri varsa ayaklarında osteomiyelit geliştirmeye yatkındır.
Osteomiyelit ile en sık ilişkilendirilen bakteri, normalde insan derisinde bulunan Staphylococcus aureus'tur (Staph).

Tedavi
Osteomiyelit için tipik tedavi yöntemi, ölen kemiğin herhangi bir parçasını çıkarmak için yapılan bir ameliyat kombinasyonu ve ardından agresif antibiyotik tedavisidir.

 

Hastalarımızın iyileşmesine nasıl yardımcı olduğumuzu kendilerinden Google Yorumlar'da okuyun

400'den fazla 5 yıldızlı yorum ile

Podolog Derya Çoban

İtalya ve Almanya'daki podoloji çalışmalarından edindiğim bilgi ve becerileri paylaştığım Derya Çoban Ayak Sağlığı Merkezi'ni kurdum. Aynı zamanda 2008 yılında Podoloji Derneği'ni hayata geçirdim. Podoloji mesleğinin ülkemizde tanınmasını ve akademik bir düzeye sahip olmasını sağlamak ve sağlık hizmetlerinde yeni bir istihdam alanı açmak için çalışmalar gerçekleştirdim. 25 yıldır bu işi yapıyorum ve bilgi ve becerilerimi hastalarımla paylaşmaktan büyük heyecan duyuyorum

Sosyal Medyalarımız