Derya ÇOBAN

Ayak Sağlığı

Ayak Kokusunu Nasıl Azaltabiliriz?

Ayak Kokusunu Nasıl Azaltabiliriz?

AYAK KOKUSUNU NASIL AZALTABİLİRİZ?
Birçok hastalık, yeme alışkanlıklarımızdaki içeriklerden kimi zaman iyi kimi zaman kötü anlamda etkilenebilir. Ayak kokusuna -diğer adıyla bromodoz- neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olacak 4 önemli yiyeceğe gelin hep birlikte göz atalım:
TURUNÇGİLLER
Limon, limon ve portakal, greyfurt gibi taze narenciye düzenli olarak yemek, ayak kokusunu önemli ölçüde azaltabilir. Turunçgillerdeki asitler suyun vücudunuzda daha verimli kullanılması yardımcı olur. Ayrıca, narenciye lif içerdiğinden, vücut kokularına katkıda bulunan toksinleri temizlerler.

BALIK
Balık yemek, başınızdan ayak parmaklarınıza kadar tüm vücut kokularınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Bunun nedeni, mide ve bağırsaklarınızın balıkları, çoğu vücut kokusuna neden olabilen kırmızı et gibi protein ağırlıklı etlerden farklı şekilde parçalamasıdır.

OTLAR
Birçok baharat ve bitki, kokuları ciltte terden önce doğal olarak nötralize eden bir bileşim olan klorofil içerir. Bu otlardan en önemlileri maydanoz, tere, nane, biberiye ve adaçayıdır. Ayrıca bol miktarda koyu, yapraklı yeşillik yemeniz ayak kokusunun azalmasına yardımcı olacaktır.

ÇİNKO TAKVİYESİ
Araştırmalara göre, çinko eksikliğinin güçlü ayak kokularının en önemli sebeplerinden biridir. Çinko bakımından yüksek olan istiridye, yengeç, ıstakoz, ve buğday tohumu gibi yiyecekler ayak kokusunu azaltabilir.

Eğer yukarıdaki gıdalar size uygun değilse, ayak kokusuyla savaşmaya yardımcı olan doğal ayak detokslarını her zaman deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, ayaklarınızı iyice yıkamak, ayakkabı ve çoraplarınızı günlük olarak değiştirmek de kokuyu azaltmanın etkili bir yoludur.

Ayak ve tırnak sorunlarınız için

WHATSAPP RANDEVU HATTI: +905325689194

Whatsapp